Wat is jouw geboorte verhaal?

Verbroken Verbinding Massage

Geboren worden is een magisch moment in het leven.
We zijn allemaal geboren en toch hebben allemaal ons eigen verhaal.
Deze interessante bijscholing was niet alleen erg prettig om te ondergaan, maar bevatte heel veel informatie waar ik me nog niet in had verdiept.
Het blijkt dus een erg waardevolle aanvulling op mijn behandelingen.

“60 procent van de verbindingen in de hersenen is al voor de geboorte aangelegd”: Elise Turk neurowetenschapper van het UMC Utrecht

Terug naar het begin zodat je verder kan én komt!  

Meestal worden een zwangerschap en geboorte bekeken vanuit het perspectief van de verloskundigen, artsen, ouders. Het perspectief van de baby wordt hierbij vergeten, terwijl de baby er wél bij was. Hij of zij heeft zijn/haar eigen geboorte ervaren. Vaak was dit pijnlijk en stressvol. Je wordt door je geboorte gevormd, fysiek maar ook mentaal en emotioneel.

Bijzonder maar ook zo logisch: je gedrag nu is gevormd door jouw geboorteverhaal. Alle informatie van de geboorte, de tijd ervoor en de tijd erna zit opgeslagen in het cel-geheugen van je lichaam. De ervaringen heb je opgeslagen in je reptielenbrein (oerbrein).

Het reptielenbrein wordt aangelegd en is volledig afgerond tijdens de zwangerschap. Het zoogdierenbrein en het mensenbrein nog niet. Sterker nog: het mensenbrein is pas af rond je 28e week!

De navelstreng geeft dus niet alleen alle voedingsstoffen door maar ook zeker emoties. Dat betekent dat je tijdens de zwangerschap en geboorte wel alles hebt kunnen ervaren en voelen (met je reptielenbrein) maar niet hebt kunnen verwerken en begrijpen (met je mensenbrein).

Hoewel je er geen herinneringen aan hebt, kan de manier waarop je geboren bent een diepe impact hebben op wie je bent.  Onbewust heeft dit invloed op hoe je nu in het leven staat en de relaties die je hebt met je ouders, anderen en jezelf.

Gebeurtenissen van nu, kunnen daar aanraken en ons blokkeren. Deze oude energiepatronen kunnen oorzaak zijn van allerlei klachten en gedragspatronen.

Wat gaan we doen tijdens zo’n behandeling?

Met de Verbroken Verbinding Massage brengen we door middel van een vragenlijst eerst jouw geboortepatronen in kaart. Op je voeten ligt de zogenoemde pre- en perinatale lijn. Hier liggen de eerste ervaringen, die spanningen kunnen brengen in de wervelkolom en daarmee in de rest van je lichaam. Wanneer deze patronen door voetmassage vrijgemaakt worden, is er ruimte voor verandering en heling.

Voor wie is deze Verbroken Verbinding Massage bedoelt?

Je hoort zo vaak: “Je mag wat meer van jezelf houden” of “Luister eens goed naar jezelf” of “je mag wat liever zijn voor jezelf” en het populaire “Laat het los”
Ik dacht dan vaak: vertel je me ook even hoe ik dit precies ga doen, omdat ik in de diepte voelde dat ik er niet bij kon en mijn verstand best vond dat ik lief was voor mezelf.
Ik nam tijd om te mediteren, te ontspannen met mijn hond, leuke dingen te doen met vrienden, ik heb het mooiste beroep van de wereld en dus ook daar geen stress meer over. Dus “hoe dan?”
Nou dit antwoord heb ik gevonden in deze behandeling, niet te beredeneren maar voelen/zijn.
De Verbroken Verbinding Massage is voor iedereen die de verbinding met zichzelf wil herstellen.
Ook is de VVM (Verbroken Verbinding Massage) geschikt  om de band  tussen moeder en kind te helen en wordt deze massage als heel waardevol ervaren door vrouwen met een kinderwens.

Soms is één VVM voldoende, soms is het fijn om deze massage nogmaals in te plannen.
Bijvoorbeeld wanneer er complicaties waren tijdens de geboorte van de moeder zelf én vervolgens met de bevalling van haar kind.
Mijn ervaring voelde alsof ik een ui afpelde, er gaat iedere keer een laagje af, natuurlijk ben je niet direct bij je kern, dit gaat geleidelijk. Maar een behandeling geeft mij zo’n opgeruimd gevoel. In mijn geval zijn er nog extra vervolg stappen nodig om gedrag te laten veranderen.
Beide is goed, beide is mogelijk.

Voor de eerste Verbroken Verbinding Massage nemen we  2 uur de tijd, daarin nemen we de geboortepatronen door, mag je de massage in rust ontvangen en nemen we de tijd om na te bespreken wat er werd gevoeld en ervaren tijdens de Verbroken Verbinding Massage.